lørdag, februar 16, 2008

Lat lørdag

Været betyr så mye når man har små barn. Sol - eller helst fravær av regn- innebærer så mange muligheter. Lørdagen stod vi opp og dro til mine foreldres hytte ved sjøen. De skal bygge ut og mannen min skulle hjelpe til med å bære litt sand. Ungene gikk bare rundt og tittet og kastet stein i vannet og plukket kvister og bare koste. Sol og god temperatur gjorde at vi kom i sommerstemning og yngstemannn insisterte på å vasse. Det ble ikke noe av :)
Jeg er nesten ferdig med genseren til min nest yngste niese. Det er dog litt mønster som tar litt tid i sluttføringen. Jeg må også vise et "spiralskjerf" jeg heklet. Mest for morro - men de er ganske fine. Det ble ganske stort - og jeg brukte 300 g Daletta fra Sandnesgarn, dobbel tråd og heklenål 5.
En seier fikk jeg i går. Jeg strikket en genser til sønnen min for en tid tilbake, men han har nektet å bruke den. I går var det derimot ingen protester. Jeg fikk ham til og med til å ta av jakka for et bilde!
Litt annet "gammelt nytt": Jeg strikket en jakke til meg selv for en lengre tid tilbake etter mønster fra Garnstudio. Jeg brukte Smart i stedet for Alpakka fordi jeg så mye garn liggende. Da jeg var ferdig sydde jeg på et par knapper som rett og slett ødela jakken - de passet ikke og jakken ble feil. Det tok 4 mnd. før jeg fikk byttet de knappene. Nå kan jeg bruke jakken.

Nå skal rundstykkedeigen bakes ut og sekken pakkes. I dag skal vi på tur!

Takk for alle hyggelige kommentarer i bloggen min! Det er så fint å stadig "treffe" nye uti bloglandia!

Fortsatt god helg!

10 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Så mye fine ting! Genseren er bare nydelig, og det er gutten også. Og jakken din da, så fin. Av og til tar det bare litt tid å få gjort ferdig ting, sånn er det bare... Kos dere på tur!

Eva sa...

Gratulere med seieren! Har du noen triks? Siden sist er det også total fotografi-nekt her i huset. Det er også såvidt jeg får ha bilder av han fremme....
Kjempefin genser da, så det er supert at han vil bruke den nå! Kjempefine de andre tingene du har laget også! :)

Nette sa...

Så deilig å være nedi fjæresteinene...men kanskje litt i tidligste laget å vasse ja:)
Kjempefin genser og jakke!

borghild sa...

Du er visst en racer med pinnene!!:-) Og genseren til sønnen din var kjempefin (kjenner til det der med nekting av å gå med enkelte klær, sukk...), jeg er stor fan av raglanfellinger!:-)
Klem Borghild:-)

Lena sa...

Åh så flotte bilder fra vannkanten, det får meg til å lengte mot havet. Tror jeg må ta en tur en dag, hatt planer om det lenge nemlig! Likte godt genseren til sønnen din, flotte farger i den! Ha en fin uke:-)

Frk.Badegakk sa...

Så koselig ute-dag! Genseren til sønnen din var veldig flott!!!! Godt han fant ut at han ville ha den på da;)
Likte gammeltnyttet ditt også. Jakka var enkel og pen, men jeg skjønner at knapper kan ødelegge. Små detaljer er viktig. Men det viktigste er jo at nå er den veldig brukbar og flott!!!

Ønsker deg en riktig fin og kreativ uke. (Med enda mere sol!!!!=))

Cloudberry sa...

Genseren er bare kjempefin - og guttungen og ;)

Likte jakken din veldig godt, tror jeg må se nærmerer på den oppskrifta...

Støvkorn sa...

Hehei, kom innom bloggen din når jeg søkte på oppskrift til å hekle lue. Kjære vene, hvordan får du tid til alt håndarbeidet??

chocolatehead sa...

Her var det mye fint ja:)

Og den genseren, nyyydelig! Elsker sånn mønster, og de fargene er veldig "meg". Har planer om å strikke noe lignende til nevøen min.

Og bambuspinner ruler helt klart, bare ikke til Kusha Kusha Scarf..kniiis :))

Anonym sa...

Uff, ser at eg er slapp på å legge at kommentarar for tida.. har vert inne og sett/lest mange ganger, men..

Jakka di er skikkelig flott. Riktige knapper har mykje å seie for om ein liker ting eller ikkje, og 4 mnd? Det er jo ikkje så mykje.. *ler*

Kjekt at guten tok til fornuft ;) Genseren er alt for fin til å ligge i skapet..