tirsdag, mai 12, 2009

Pilespids og egenkomponerte baggy bukser

Jeg har hatt lyst til å strikke Pilespids lenge, og nå har jeg endelig fått ferdig en! Strikket i Lerke, så den fungerer som en slags vest nå på våren, men kan brukes alene som topp på litt kjølige sommerdager. Lille søtnos var veldig fornøyd:
I vinterferien dro vi på fjellet og jeg hadde med et enkelt strikketøy: bukser til lille I. Men så glemte jeg mønster. Jeg fant ut at jeg ville lage noen baggy bukser med linning nede og satte i gang. Det ble faktisk knallfine. Nå må det sies at buksen har ligget ferdigstrikket uten strikk i livet i en måneds tid. Godt med alt som blir gjort!
Etter inspirasjon hist og pist følte jeg meg kallet til å prøve vevstrikk. Snuppa trengte et pannebånd, og dette er min vevstrikkdebut. Det var virkelig morsomt, og jeg blir nødt til å strikke denne babyjakken fra Pickles. Heldigvis har jeg ei venninne i Oslo som venter ei lita jente :)
I år blir det heldigvis ingen nistrikking til 17. mai som i fjor da tulla sin bunad skulle bli ferdig. Selv om min lille pode erklærte for en uke siden at han også ville ha bunad. Det får vente :) Håper alle som er innom får en strålende 17. mai! Hipp hipp!

12 kommentarer:

chocolatehead sa...

Så stilig den Pilespidesen ble, lurt med sånne plagg man kan bruke med genser under om man vil. Blir fort mere brukt da. Og baggy ullbukse ER kult det, nemlig. Og fargen er til å spise opp.

Ønsker deg en fin uke, og en flott 17.mai! Her skal bundaen på for 2. gang i år, tror nesten det er ny rekord, to helger på rad! hehe

Hege sa...

Kule bukser! Tror jeg må overtale snuppa mi (som ikke er så veldig glad i strikkaklær) så jeg kan få strikke henne en pilespids ;)

one K sa...

Herlighet så mye flott!!

Buksene var bare digg, og Pilespidesen var knall, absolutt noe å strikke for de her hjemme også :-)

Ha en flott uke, og 17. mai!

Anonym sa...

Å hjelpes, berre tanken på alle dei rettmaskene i den buksa får meg til å vri meg.. *ler* Men fy søren kor flott den vart!!

Vesten var veldig flott óg, og heilt sikkert veldig praktisk :)

Må kikke litt meir på den vevstrikkinga ser eg.. Ser veldig spennande ut..

Ha ein fin dag!!

Lena sa...

Kjempeflott Pilespids! Flott med plagg som kan brukes over flere årstider. Og den baggy buksa digger jeg, skikkelig kul fasong! Og uten mønster er det imponerende:o) Ha en strålende 17. maihelg:o)

Anonym sa...

så mye fint du lager! Den vevstrikkinga var riktig snasen, jeg må finne en oppskrift på slikt. Kanskje du kan sende en...??
Hilsen gammeljobb-Karin

Judith sa...

Den baggybuksa var kjempefin! Må jo være kjempefint tv-strikketøy, kanskje jeg skal prøve meg på noe lignende til småen.

lise sa...

Nydelig pilespids og baggy ullbukse fikk jeg også lyst å strikke.

Eva sa...

Så heldig du er som har en sønn som vil ha bunad. Jeg drømmer om bunad til konfirmasjonen neste år og satt og surfet litt etter det her om dagen. Julian så det og fikk helt hetta, for han trodde jeg så etter bunad til han til konfirmasjonen.... Her i gården skal det ikke pyntes i det hele tatt fortiden, men jeg har heldigvis fått trumfa igjennom svart skjorte og nye olabukser til i morgen...
Digger den baggy buksa! Kjempefin! Pilespidsen er også kjempeflott :)

Ønsker dere en finfin 17 mai i morgen! :)

Monstermønster sa...

Kuuuul bukse! Så kjempedigg ut å ha på seg.

Guro sa...

Oioioi, bagyy ullbukser var jo bare superfint!! Og jammen har du ikke laget en hel masse annet fint også :o)

Gryda sa...

Hei Penelene, lenge siden sist! Håper alt er bra. Og du verden som du strikker! Veldig fine plagg - jeg beundrer din tålmodighet (ref buksa)....