mandag, november 08, 2010

Stor og liten


Det er altfor lenge siden siste innlegg. Det skyldes ikke mangel på strikking, men heller en overveldende irritasjon over treig maskin. Nå sitter jeg derimot med en splitter ny Mac foran meg og føler meg veldig veldig heldig!! Den er så fin! Over ser dere nok en nøstebarnvest til Jensemann. Den er strikket i finull på pinner 4,5mm. Jeg ble ferdig for litt over en uke siden, og han har bodd i den siden.
 Overskriften henviser på gensere! Jeg har strikket til meg og Jensemann. Nå kan vi fjonge oss med (nesten) samme gensere. Min er egen oppskrift, med utgangspunkt i rullegenseren i "Strikk til nøstebarn". Jens sin er Liselottes Latte Baby Sweater.  


Det ble så som så med bildene denne gangen. Det har nemlig vært mørkt i hele dag. Vinterens første snøfall kom også, om enn med bare en halv cm eller noen slikt som allerede nesten er borte. Men det er likevel nok til å skape fryd i heimen både blandt store og små. Den eldste var syk i dag og da var mellomste hjemme fra barnehagen i sympati.
Ha en finfin uke alle sammen! 

Det skal ikke bli like lenge til neste oppdatering herfra :)

19 kommentarer:

Gryda sa...

Så utrolig søt lille Jensemann er da! Det blir enda en jente her i gården ;)

Det er en stund siden jeg har vært rundt i bloggverdenen, og jeg må si jeg er imponert over alt det fine du lager. Stripegenser til mor...kanskje det kunne vært noe?

Anonym sa...

De stripete genserne var kjempefine! Hvilket garn har du brukt?

Hege sa...

Å, han er jo bare bedårende :-)
*smelt*
Men du, har du rakett på de strikkepinnene dine? 3 gensre siden sist.. Tror jeg må gjøre noe med mine egne pinner, for jeg klarer ikke å bli ferdig med noe her...
Og de var kjemepflotte alle 3 :-)

Eva sa...

Nå blir dere fine og fjonge! :) og jeg må gjennta meg selv: Jens er så innmari skjønn! Og Grattis med Mac! :) finfin uke til dere!:)

Hege sa...

Flotte gensere!
Og Jens er en liten sjarmør :)
Siden søndag kveld har vi endelig fått snø - poff så var det over 30 cm da vi stod opp i går morges :) Så nå håper vi det varer til jul )

Ha en fin uke!

Hobbygåsa sa...

Å hellandussen da, så søt han er - og så stor han er blitt! Lekker vest du har laget til ham, og ja genserene også. Dere blir sååå fine i like gensere :-)

PeneLene sa...

Anita: Jeg har brukt billiggarn denne gangen. Det var et fra Europris, men jeg husker ikke helt. Det er det garnet som har samme strikkefasthet som Smart-garnet. Jeg er veldig fornøyd med det!

Anonym sa...

Hmm - det garnet har jeg ikke prøvd ut før. Så jeg takker for anbefaling. Finner nok en anledning til å teste ut :-)

Thorvalda sa...

Så fine bilder! Likte veldig godt den vesten Jens har der. Takk for sist, det var så utrolig hyggelig å ha besøk av dere! Håper vi kan gjenta det snart. Og takk for nydelig garn! Skal snart strikke noe av det, og da kommer det i bloggen!

Berit/Tireb sa...

Hei! Jeg hadde bare lyst til innom for å si det var artig å lese artikkelen i Fædrelandsvennens lørdagsmagasin i dag, om den nye håndarbeidsbølgen, strikking, Ravelry etc. Hadde aldri trodd jeg skulle lese om Ravelry og andre kjente nettsteder i Fædrelandsvennen. Artig! :)

Cecilia sa...

Hei!

Kjempe flott reportasje og fiiine bilder i avisen i dag!! Gøy!!

Kjempe søte gensere. Og lkte veldig godt tapeten i inlegget under -så kult.

Ha en riktig god helg. :)

Thorunn sa...

Gratulerer med fint oppslag i helgemagasinet til Fædrelandsvennen :-)

Anonym sa...

Lekker blogg! Masse fine bilder og plagg! Gratulerer med strålende artikkel i Fævennen. :)

Kathrine sa...

Hei Lene
Den stripete genseren til jensemann var utolig fin. Har du strikket den i str 3 mnd? Jeg vil gjerne strikke den til min lille gutt men han er snart 1 år. Hvor mange masker tror du jeg bør legge opp. Og hvordan går det med armfellingen hvis jeg lager den større. Blir halsen veldig vid? Mange spørsmål her, men jeg er ikke superdreven på strikking enda. Jeg har bare pågangsmot og veldig lyst til å få det til:-)

Siren sa...

Hei hei! Først må jeg jo bare si grattis med omtale i Fevennen! Det var med stor entusiasme jeg leste strikkeartikkelen, og ble ekstra glad når ei av mine bloggvenninner fikk omtale:) Og kjempefine ting du har laget! Den vesten har jeg siklet etter lenge, og genserene var jo kjempetøffe! Dere blir nok skikkelig flotte sammen:)

PeneLene sa...

Det var morro med reportasje, ja. Nå er jeg outet for godt og kan ikke lenger kalle meg skapstrikker :)

Kathrine: oppskriften jeg linker til er en babygenser. Jeg har mange oppskrifter på tilsvarende gensere str. 1 år. I begynnelsen er det lurt å følge oppskrifter, men når en blir litt sikrere så ser man fort hvordan strikketøyet utvikler seg. Du kan sende meg en e-post: knu-sy@online.no så skal jeg sende deg en grei oppskrift.

Siren: godt å se deg tilbake. Jeg har lett meg ihjel etter det svaret du ga meg på merkelappene du brukte. Husker du hvor du bestilte??

Irene sa...

For er herlig liten sjarmør :-) Og flotte gensere. Ha en strålende helg!

stjerneglass sa...

Å herrejemini så utrolig mye fint du lager!
Barna dine er bare supervakre modeller. :)
Denne bloggen skal jeg jammen følge med på!

Haust sa...

Så fine gensrar! Eg fekk jammen lyst på ein stripegenser til meg sjølv! :)

God helg!