fredag, april 30, 2010

Eva

Min beste kompis har endelig fått sin lille Eva! Grattis! Vi gleder oss stort til å hilse på til sommeren!
For en gangs skyld er jeg også ferdig i tide - til og med knapper er sydd på. Så gjelder det bare også å få sendt den før mottageren har vokst ut av den :)
Mønster: Babyjacket on two needles (fra Elizabeth Zimmermanns Knitters Almanac)
Garn: Falk fra Sandnesgarn
Pinner 3,0 mm
Endelig helg. Rart med det - selv om jeg er hjemme i permisjon er det like stas med helg! Nyt den alle som er innom.

onsdag, april 28, 2010

Buksestrikk II

En litt vanskelig modell, men men. Han går ikke så langt akkurat, men ligge stille er noe vi har litt problemer med (jada mamma, han ligger på bordet). Endelig er knappene kommet på og det var ikke et minutt for tidlig. Buksa er ikke lenger veldig romslig. Denne karen vokser som bare det.
Mønster fra "Strikk til nøstebarn", str. 0-3 mnd. på pinner 2,5 mm og 3,0 mm. Det gikk med ca 75 g. av et ukjent merke babyull. Jeg synes rett og slett de ble knalltøffe.

torsdag, april 22, 2010

mara x 2

Det er lenge siden jeg fant oppskriften på mara. Den finnes her. Jeg skal strikke meg et til for dette er virkelig et nydelig sjal. Jeg har strikket et svart til meg selv. Det gikk med ca 300 g lerke på pinner nr 4.
Så har jeg strikket et brunt til min gode venninne AM. jeg brukte ca 350 g Falk på pinner nr 5.
Det er et lettstrikket sjal, men det tar evig tid med siste borden da masketallet dobles.


Ingrid stiller villig opp som modell :) Og hun etterlyser med rette mer farger.

fredag, april 16, 2010

Endelig fredag

Det er sol! Om enn kaldt og vind, men det blåser jeg og 5-åringen i, for han har tatt fri fra barnehagen og vi skal spasere til byen og kjøpe kuleis. Stakkars minsten som har så lang tid igjen før han kan spise is.
Sokkene er sendt opp til Trondhjem til svigerinnen min. Dette er en av de få gavene jeg faktisk har tatt bilde av før de sendes ut av heimen. Det rekker jeg nemlig aldri.
God helg!

fredag, april 09, 2010

Buksestrikk I

Det strikkes bukser for tiden. Til lille Jens. Så vi slipper så mye emballasje når vi er ute og triller. Denne buksen ble dog altfor stor og må nok tas i bruk til høsten igjen. Oppskrift et litt "blandings", men utgangspunkt i et Smart-hefte. Jeg har strikket en nøstebarnsbukse som ikke er avbildet ennå. Kommer senere. Den var passe - til og med litt trang med full bleie :)
Det er definitivt vår nå. Jeg skulle vært ute i det fine været i dag, men ble sittende å vente på en gulvlegger som ikke kom før klokka 15. Og da han endelig kom, var beskjeden at han måtte komme igjen neste fredag fordi støpen i gulvet ikke var tørr nok (det var det samme han sa forrige fredag). Blir vi noen gang ferdig (det er vaskerom vi snakker om - nå har vi vaskemaskin og tørketrommel inni et kott og det er ikke praktisk med den mengden vask det er for tiden).

Det har iallfall blitt noen timer på terassen og det blir en utfordring fremover å overbevise avkommet om at det ikke er kjoletid ennå. Det var tross alt bare 2 grader i dag morges.

God helg! Håper alle får mye sol og deilige dager!

tirsdag, april 06, 2010

Pute

Jeg har siklet litt på sånne store, grovstrikkede puter, men ikke sett akkurat sånn jeg vil ha. Ergo tar man saken i egne hender og strikker en selv. Dette er en stor pute, og den ble akkurat sånn som jeg ville ha. Det gikk med over 300g Polaris og den er strikket på pinne 10. Et herk å strikke med så tykke pinner, men det blir fint. Mønstet er 1r,1v. Jeg forsøkte forskjellige mønstre siden jeg egentlig hadde lyst på perlestrikk. Polaris er et veldig løst spunnet garn som ikke tar alle teknikker like godt. Perlestrikken ble noe utydelig.

Påsken ble avsluttet med en tur på sommerhytta til mamma og pappa i går. Til tross for elendig vær var det knallhyggelig med skattejakt på stranda og grilling av pølser. Varm kakao med marshmellows er heller ikke å forakte. Supermannen og de to største ungene var på fjellet siste del av påsken, mens jeg og lille Jens var hjemme og koste oss. Han er for liten til fjellpåske i år :)Jeg oppdaget heldigvis at det var planleggingsdag på skolen i dag - i siste liten før snuppa var på vei ut døra. En ekstra fridag!
Håper alle får en fin uke -
og Sander: tenkte jeg skulle hovere over kampen i går på forhånd. Glad jeg ikke gjorde det - selvom VIF spilte en like god kamp.