tirsdag, januar 25, 2011

Sokkeåret 2011

Jeg har meldt meg inn i en ny gruppe på Ravelry som skal strikke et par sokker for hver måned. Første mønster ut falt jeg fullstendig for. Det heter Kalajoki, og er designet etter den finske elven Kalajoki som strekker seg ut over landskapet omtrent slik sokkene ser ut. Jeg er fornøyd over å ha klart første par innen første frist. Nå er det ikke sånn at det tar lang tid å strikke sokker, men jeg lider av "det er kjedelig å strikke to"-syndromet. Med votter også er det vanskelig å begynne på den andre. Men nå skal jeg sørge for å ha nok sokker til å holde disse fryseføttene varme! Mønsteret er gratis og finnes her. Dette er en ravelry -link, men er noen interessert kan jeg sende en pdf. Det gikk med ca 80 g Sisu på pinner 3 mm. Elizabeth heter en lue designet av Jane Richmond. Hun lager de fineste strikkeplagg. Jeg strikket opp noen rester Hubro, og laget den til penemannen, så den er ikke så baggy som originalen. Men penemannen var fornøyd, og luen går så fort å strikke at det gikk på et par litt lange kveldstimer. Mønsteret kan kjøpes på Etsy her. Det gikk med ca 150 g Hubro på pinner 8 mm.

Finfin uke til alle som er innom!
Så må jeg bare tipse om et av de morsomste strikkeprosjektene jeg har sett. Monstermønster har strikket en heldress til en av de ansatte i barnehagen der et av barna hennes går. For et prosjekt. Sjekk det ut.

5 kommentarer:

lise sa...

Utrolig flotte sokker, de likte jeg nesten godt nok til å få lyst til å strikke de selv. Nesten...

Kul lue også!

Guro sa...

De ble kjempefine, og særlig i den fargen!

Knitgirl sa...

Nydelige sokker, og så godt navn som de hadde. Jeg misunner designere som er så flinke til å finne på catchy navn til tingene de strikker. Selv ender jeg alltid opp med prosjekter av typen "blå genser" "varm lue" etc...Kos deg med strikkinga! Det var en flott reportasje i fedrelandsvennen!

Hege sa...

De sokkene likte jeg :-)
Kanskje jeg skulle hengt meg på hos Ravelry. 12 par er jo overkommelig i forhold til 52 par...
Tenke, tenke, og har gjort det :-D

Anonym sa...

Så fine - disse var litt maritime. Med bølgemønster. Nydelige. Jeg har litt lyst til å melde meg på denne jeg også, men jeg synes mange av sokkene virker så avanserte Jeg har bare strikket sånne "plaine" sokker :-)