mandag, juni 27, 2011

Halser

 Ikke helt rett tidspunkt sånn værmessig, men jeg måtte rett og slett strikke noen halser. Av og til må jeg har tykke pinner og tykt garn, og da blir mye klumpete. Leter etter den perfekte jakken til meg selv med pinner 9 mm eller mer, men det må være noe hullmønster, ellers blir det for tungt. Har ennå ikke kommet over en oppskrift jeg kan bruke. Hvis noen har forslag så tar jeg i mot med takk!!

Velvel: to halser. Den ene heter Vridd hals og er fra Pickels. Ingrid fikk denne, men jeg skal strikke en til meg også. Garnet er det nye fra Drops: Andes. Strikket på pinner 9 mm.
 Til meg selv har jeg improvisert. Jeg ville ha litt natur og måtte samtidig ha noe lilla. Jeg la opp 45 masker med dobbel Alfa på pinner 12 mm og strikket perlestrikk til halsen var nesten stor nok. Så felte jeg og plukket opp på kortsiden med lilla og strikket ribb 1r og 1vr. Sydde inn på andre siden. Det ble sånn passe kult og veldig varmt :)


 Nå skal penemannen bli med meg på kino. Evigheter siden sist. Snille tante M skal passe de tre håpefulle - som forhåpentligvis sover søtt hele kvelden.

Finfin uke til alle!

søndag, juni 19, 2011

Plain and simple Pullover

Jeg har strikket mye i det siste. Strikket og jobbet og jobbet og strikket og ikke fått tid til så mye annet. Jo, spist - så jeg møter ikke bikinisesongen like godt som planlagt. Hva gjør vel det når maxikjole nummer 5 ble innkjøpt før helgen:)

 Sokkestrikk må til, og når man er sliten og bare har en stakkars halvtime før sengetid, så får en strikke sokker. Ingrid elsker disse - de er tynne og varme. To typer fabel - en melert og en kirsebærrød - på pinner 2,5 mm. Målet er et par sokker til hele familien innen sommerferien er over. Men det må være bistrikk - det er jo rett og slett utrolig kjedelig å strikke sokker!










 Jeg er ikke speiselt fotogen - jeg er faktisk ikke fotogen i det hele tatt. Enten det, eller så har jeg et urealistisk godt selvbilde. Men jeg må vise vesten på - til tross for at jeg ikke ser ut til å kle den så veldig godt (og jeg kommer til å kle den mye bedre etter jeg er i bikiniformen....snart....)
 Jeg falt for Plain and simple Pullover med en gang jeg kastet blikket på mønsteret. Jeg elsker også vester. Spesielt på ungene - det er så praktisk når man bare er litt kald. Og det er jeg ofte! Mønsteret er gratis og finnes her. Jeg strikket denne i Sisu på pinner 3 mm. Jeg husker ikke helt hvor mye som gikk med, men det var mindre enn antydet i oppskriften. Jeg strikket litt mindre enn str. M, og litt større enn str. S - dette fordi jeg leste på en del av kommentarene på Ravelry at den endte opp litt større enn antatt.
Jeg begynner ferien nå, og gleder meg veldig. Det blir veldig mye avspasering når man må jobbe masse og ikke får overtid. Selvom det ikke alltid føles som ferie når jeg skal underholde 3 barn mens penemannen er på jobb. Heldigvis er det ikke mange ukene før også penemannen er på plass. Så vil jeg forhåpentligvis ha mer tid til å blogge for å vise frem alt det andre jeg har strikket i det siste .

Ha en finfin uke!

torsdag, juni 02, 2011

Sommer!

Endelig!
I dag er det sommer. Det blomstrer nesten over i hagen, og vi har ikke vært inne i det hele tatt i dag. Ungene løper rundt og fryder seg, og jeg er så glad for huset og hagen og all kosen som følger med.

 Jeg tror vi har landets fineste blåregn. Den dekker en stor vegg og har tykke, tykke stammer. Nå blomstrer den på sitt aller fineste.

 Vi fikk til og med inntatt årets første utemiddag. Ungene er så begeistret for å spise ute. Med en baby som instisterer på å spise selv, så ser jeg også klare fordeler...


Vi drar til Danmark grytidlig i morgen. Jeg skal bake niste og pakke strikketøy. Jeg har store forhåpninger om litt strikketid på bilturen, men det blir som regel ikke til det. Jens er nemlig blitt sjalu på disse nøstene og pinnene, så det er bare hvis han finner på å ta seg en liten dupp
Finfin helg til alle!