mandag, juni 27, 2011

Halser

 Ikke helt rett tidspunkt sånn værmessig, men jeg måtte rett og slett strikke noen halser. Av og til må jeg har tykke pinner og tykt garn, og da blir mye klumpete. Leter etter den perfekte jakken til meg selv med pinner 9 mm eller mer, men det må være noe hullmønster, ellers blir det for tungt. Har ennå ikke kommet over en oppskrift jeg kan bruke. Hvis noen har forslag så tar jeg i mot med takk!!

Velvel: to halser. Den ene heter Vridd hals og er fra Pickels. Ingrid fikk denne, men jeg skal strikke en til meg også. Garnet er det nye fra Drops: Andes. Strikket på pinner 9 mm.
 Til meg selv har jeg improvisert. Jeg ville ha litt natur og måtte samtidig ha noe lilla. Jeg la opp 45 masker med dobbel Alfa på pinner 12 mm og strikket perlestrikk til halsen var nesten stor nok. Så felte jeg og plukket opp på kortsiden med lilla og strikket ribb 1r og 1vr. Sydde inn på andre siden. Det ble sånn passe kult og veldig varmt :)


 Nå skal penemannen bli med meg på kino. Evigheter siden sist. Snille tante M skal passe de tre håpefulle - som forhåpentligvis sover søtt hele kvelden.

Finfin uke til alle!

9 kommentarer:

Hege sa...

Kule halser! Er bare fint å være tidlig ute ikke sant? Plutselig er vinteren her...

Kos dere på kino!

Her har du noen forslag til jakker ;)

http://www.ravelry.com/patterns/search#craft=knitting&view=captioned_thumbs&weight=aran|bulky|super-bulky&fit=female&pa=lace&sort=popularity&needles=8.0mm|9.0mm&pc=cardigan

Hege sa...

De halsene var jo bare super praktiske, og med det været vi har ute nå så er det kanskje ikke så dumt å stikke både halser og sjal.. :-)

PeneLene sa...

Takk Hege - nå er et mønster innkjøpt og jeg er klar!

Eva sa...

Knalltøffe halser. Passer bra med det da, nå som sola har snudd... Jeg strikker Friida i Andes og den blir ikke tung. Gleder meg til å se hvilken av jakkene i linken du endte opp med. :) Ellers skal jeg snart ned og hente Mads. Gleder meg! :) Finfin uke til deg! :)

PeneLene sa...

Friida - det er jo et perfekt alternativ!
For et tips!
Jeg skal også hente Mads - drar om en drøy uke. Vi får se hvem som finner ham først.

Eva sa...

Da blir det det store MM-kappløpet. Jeg drar nemlig også om en drøy uke :) Kanskje vi skulle tatt en kaffe i Danmark ;)

PeneLene sa...

JA!! Hvor skal du? Vi er i molboland. Passende sted for oss :)

Eva sa...

Vi skal til Als. Men jeg er absolutt mobil :)

Innestemmen sa...

Så fine de ble=)
Har enda ikke prøvd meg på Pickles' oppskrifter, men det begynner vel å bli uunngåelig, he he. Den kjekkasgenseren, f.eks..yam!
Ha en strålende Danmarksferie.
mvh Siv