søndag, mars 17, 2013

Smetteskjerf og bananmuffins

 Vi har en liten en i huset som spiser mengder bananer. Ergo handles det inn mengder bananer. Men av og til blir en eller to litt i bruneste laget for å inntas naturell. Da knaller vi til med verdens beste bananmuffins. Jeg deler oppskrift siden det er sånn en fin måte å bruke opp overmodne bananer.
Sett ovnen på 180 grader.

2 modne bananer moses med en gaffel.
Bland sammen med:
100 g. smør
1 dl. sukker
til en fin kremet masse. Ha i
2 dl. hvetemel
1 ts. bakepulver
og bland i massen.

Dette er en liten oppskrift og gir ca 15 små muffins. Stekes i 15 - 20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene. Stek bare til de er litt gyldne. De blir ekstra saftige da!
Knallgode uten fyll, men deilig blir det også å blande sjokoladebiter eller rosiner i muffinsene.


Det strikkes jevnt og trutt, men det blir mindre enn vanlig i mars. Mine to gutter feirer år og det er selskaper her og der. Koselig! Men da blir det mer kjøkkentjeneste enn ellers.
 Et smettesjerf måtte til likevel. Et som var litt mindre varmt enn de andre ;-) Strikket med 1 tråd bomull fra Søstrene Grene og 1 tråd Fabel. Har et stort mål om å bruke opp de 50 kiloene garn jeg har stasjet rundt omkring i huset, men sånne småprosjekter gjør ikke akkurat dype innhogg i beholdningen.
Jeg har både Pickles ponchogenser og den nye perlestrikkejakka til Skappel på pinnene, så i løpet av påsken blir det noen nye plagg håper jeg.
Finfin søndag, alle sammen!!

7 kommentarer:

Blåbærlina sa...

Wow, deilige muffins, så veldig fristende ut........
Og for en fin målsetting du har med garnet ditt....
må prøve å få til noe her også, men går på salgssmeller her og der, så det er stigende kurve her. Men nå skal jeg prøve å skjerpe meg her :o))
Skulle bare hatt flere armer å strikke med! :o)
Fint skjerf! Lurt å blande garn.

Guro sa...

Jeg har oppskrift på banankake som jeg er veldig glad i :) Kanskje jeg skal prøve meg på disse! Fint smetteskjerf! Likte fargene godt.
Også gledet jeg meg til å se prosjektene du har på pinnene ;)

Penelene sa...

Blåbærelina: i vårt neste liv for vi satse på å bli blekkspruter med hjerne :-)

Guro sa...

Oj, de bananmuffinsene må prøves ut! Her ender ofte brune bananer i matsøpla dessverre.

Søtt smetteskjerf:-) Og jeg gleder meg til å se egostrikkingen din ferdig! Jeg holder også på med vimpelponchogenseren til Pickles og har veldig lyst på den perlestrikkede jakka fra Skappelklanen! Perlestrikk er så fint!

Siren sa...

Muffinsene så knallgode ut! Jeg kaster alltid overmodne bananer, så flott med ei oppskrift som gjør at de heller kan brukes til noe fornuftig! Og smetteskjerfet var jo bare helt skjønt - for noen herlige farger!:)

Anonym sa...

Så herlige farger på skjerfet! Takk for oppskrift på muffins, har en liten egge-alergiker så denne skal testes ut :)

Tanja (chocolatehead)

Elin sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,

Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/