onsdag, august 14, 2013

Alltid beredt: luestrikking

Hver gang kulda setter inn om høsten, tenker jeg på alle luene jeg burde ha strikket. Denne gangen er jeg forberedt. Luen har jeg strikket flere av i forskjellige kvaliteter. Den sitter knallgodt på hodet og er en FWSS-etterligning om du bruker pusete garn. Oppskriften har flinke frk.Snupp laget og finnes her

 Jeg har strikket på pinner 3 mm, og brukte nesten et nøste Arwetta. Et garn jeg for øvrig likte veldig godt, og som egnet seg fint i luestrikk siden det er ganske fast og elastisk.
 Modellen er i største laget for neste lue som jeg prøvde å pakke på nabojenta på 3 år i går. Den ville hun ikke ha, selvom den var kjempefin på. Kanskje jeg hadde lykkes bedre med rosa?
Oppskriften finnes her. Den heter Gnome hat og er knallsøt. 
Strikket i Eskimo på pinner 9 mm. Gøyal å strikke.
 Det gikk med litt over 1 nøste. Det hadde kanskje holdt med 1 nøste om ikke en liten nyinnflyttet kattunge ikke hadde revet over garnet så mange ganger.
Det er deilig at det går mot høst. Det er søren meg ikke ofte jeg har sittet i august og vært mettet på sol og sommer. Nå lengter jeg etter mørke kvelder der det stikker litt kaldt i nesa og strikketøyet varmer i fanget!

5 kommentarer:

Stine sa...

Kjempe fine luer :) Den første står på strikkelisten min, men om det blir.. sukk så lite tid så mange strikkeprosjekt!

Guro sa...

Så flotte luer! Har også strikket noen luer etter frk. Snupps sin oppskrift. De blir så gode:-)

Kjenner at jeg også er klar for høst, mørke kvelder og ull i alle varianter:-)

Guro sa...

Så fine luer! Akkurat sånn som den første luen vil jeg ha. I et bittelitt pusete garn (ikke så mye at det klør i øyenen og man må nyse og hoste....).
Jeg er også klar for høst. Føler vel egentlig at jeg har hatt det lenge nå, helt siden vi flyttet tilbake til Norge Ü

frksnupp sa...

Fine luer, og så kjekt at mønsteret kan brukes, jeg trenger visst et par sånne til høsten selv. Takk for fine ord i bloggen min, det varmer!

Muskats blog sa...

Flotte luer på en søt modell. Må vel sjekke med mine jenter om det trengs nye luer, er nok ikke like forberedt her.