lørdag, mars 15, 2008

Farfars seng

I går nektet min lille pode å legge seg. Han blir tre om en uke - har sluttet med bleier både på dag og på natt, så nå var han ingen baby lenger. Derfor skulle han ha seg frabedt å legge seg i en babyseng. Jeg har i det lengste utsatt å kjøpe ny seng i og med at vi skal flytte til stort hus i sommer og da er det lettere å se hva slags seng som passer best. Men - så hadde farfar sin egen gutteseng på loftet. Det i seg selv er jo veldig søtt - men sengen: en perfekt nostalgisk, litt shabby seng! Jeg har vasket den og nå sover han søtt med plass til diverse kosedyr.

Jeg har masse på pinnene for tiden. Forrige helg ble tilbragt på hytta, og fint vær kombinert med masse snø gjorde at det ble minimalt med strikking. Jeg fikk da ferdig en lue til min mann (som ellers er svært forsømt når det gjelder å motta mine kreasjoner). Mønster fra Smart Lue Hefte. Strikket med litt over 50 gram brun og 50 gram natur på pinner 3.

Så har jeg da også brodert litt. Det var ikke så vanskelig som jeg trodde og poden er mildt sagt superfornøyd. Han begynte til og med å gå med den inne - det er nok ikke sunt med en lue som tross alt er strikket i et så tykt garn som Hubro.

I dag kjøpte vi nytt kamera og alle bildene er tatt med det. Jeg er så fornøyd. Fra nå av skal det bli skikkelige bilder! Noe trøst for å avhjelpe sorgen over å gå fra sjalet mitt i teateret på torsdag. Det var ingen som hadde funnet det i ettertid heller, så det er nok noen som er glad for et nytt sjal et eller annet sted i denne byen. Det ligger altfor mange timer bak det til å glemme det så lett. Det verste er erkjennelsen over at alderen begynner å sette sitt preg. Skulle nesten tro jeg hadde fått Alzheimer light.

Til alle som er innom:

God påske!

Min skal tilbringes hos en 95 år gammel dame med sans for garn og kaker. Det lover godt (for alt annet enn livlinjen )

13 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Så koselig å ta i bruk farfars seng da. Kjempefine luer du har laget og det er jo gøy nå resultatet blir så populært. Uff, Alzheimers er det nok ikke, men noe så kjedelig å miste noe man har lagt så mye jobb i. Kan nok hende en dame har fått seg et nytt sjal ja, men aldri om jeg hadde turt å bruke noe jeg visste ikke var mitt. Ha en fin påske - høres koselig ut med planene dine!

Anonym sa...

Kjempekoselig seng- jeg fant en nesten maken på loppis for flere år siden, den er så lun og god med de veggene rundt:-)

Ønsker deg og dine ei flott påske!
Malin/knitgirl
http://knitgirlinorway.blogdrive.com/

Anonym sa...

Klart gutten må ha "skikkelig" seng ;) Senga var flott den. Onkelen min har ei som ligner, som farfar lagde til pappa da han var liten.. Koselig å tenke på!

Håper dere får ei fin påske alle sammen! (og gratulerer med nytt kamera!) :)

Klem

Kristin Helene sa...

Åååå, så nydelig seng!! Skikkelig nostalgisk ja :) Jeg har sansen for gamle ting - eldstejenta mi har si skuvseng som er skikkelig gammel, og alle tre barna har sovet i ei 150 år gammel familievugge da de var babiser... Nå er vugga full med garn, og jeg tror det blir med det....
Ønsker deg ei finfin påske - kos deg på besøk med den garngale... og ikke tenk på livlinjen - den fikser seg selv etter påske ;9

borghild sa...

For en nydelig gammel seng! Det er så gøy med ting som går i arv og har en historie...
Guttelua du har strikket hadde nok også gått rett hjem her i huset, spørs om jeg må vise bilde av den til treåringen, og høre om han vil ha en sånn. Han er nemlig litt fortvilet for tida, for vi kan ikke finne Spiderman-lua...:-(
Så dumt med sjalet ditt, kjedelig når sånt skjer...
Ha en fin helg og påske! B:-)

Eva sa...

Gutten din har sansen, både når det gjelder seng og luer ;) men at han ikke synes det blir varmt???
Jeg er "lettredd" så skumle bøker skal jeg holde meg unna til sjefen er hjemme igjen...
Kjempeleit med sjalet ditt, jeg forstår ikke hvordan noen kan ha glede av noe de har stjålet!
Kos deg kjempemasse i påsken! :)

Anita sa...

Såå koselig seng!! Så først det sjalet i hvitt, beige og tre lilla farger og det var også kjempe fint! Men er veldig fornøyd med mine farger også, garnet er fra Europris og er heklet med dobbelt garn! Nå sitter jeg og monterer lappene mine sånn at jeg kan få begynt på et nytt lappeteppe og det skal være i hvitt, beige og gråblått!! + at jeg syr kaniner da! Nå skal vi snart ut i det nydelige været!! ha en koselig påske! Klem ANita

Lena sa...

For en sjarmerende seng! Den likte jeg, kan tenke meg at 3 åringen sover godt i den:-) Flotte luer du har strikket også. Men så kjedelig med sjalet ditt da, huff av meg. Det er leit å miste noe man har lagt så mye arbeid i:-( Men ønsker deg og dine en flott og god påske, kos dere!

Eva Anette sa...

Herlig seng, den er god å sove i tenker jeg :-)

Du har min største medfølelse når det gjelder tap av sjal...sånt er surt altså!! I den forbindelse kom jeg på noe jeg selv opplevde i fjor:
Jeg og mannen min skulle rydde litt i firmaets papirer på kontoret. I den forbindelse var det en del papirer som skulle makuleres. Jeg bøyde meg ned mot makulatoren og startet jobben...etter hvert kjente jeg at det nappet i sjalet mitt...jeg klarte det kunstgrepet å makulere mitt eget sjal. Desperat forsøkte jeg å sette maskinen i revers...da kom sjalet ut igjen i strimler! Det var det sjalet :-)

Men, det er da en gylden unnskylding til å lage flere nye sjal...jeg bruker det som unnkyldning ennå, jeg :-)

Så ønsker jeg deg og familien en riktig god påske :-)

Annettenett sa...

Men så genialt å ta i bruk den flotte slekts-sengen, sjarmerene asså! Plutselig blitt stor gutt han ja:))) Artig alder!
Du får kose deg i påsken, det høres ut som om det er planen...bra plan:)

borghild sa...

Tusen takk for oppskriften på vottene!:-) Tør nesten ikke vise han disse, før jeg har gjort ferdig det som er på pinnene nå... Da blir det vel et gnål uten like helt til han kan ta de i bruk!:-)

Hobbyhuset-Merete sa...

Nydeleg gamal seng du har fått tak i!! vesleguten vert nokm glad for å få sova i den :o)
Ønsker deg og dine ei knallfin påske med masse kos!! nyt fridagane :o)

den gode feen sa...

Dødsmisunneleg på senga!!! Er berre innom ein kjapp tur for å ønske deg ei kjempefin påske! Tusen takk for dei kjekke kommentarane hos meg. Det er jammen godt å vere tilbake igjen :)