lørdag, mars 01, 2008

Lugg og Eva-luer

I går skulle jeg på fest med jobben. Da jeg satt utover formiddagen følte jeg meg mer og mer som en velbrukt vaskeklut. Så langt fra en nattens dronning som jeg kunne komme. Sliten, munnsår, bleik - og sist men ikke minst: kjipt hår.
Så jeg fikk time hos frisøren. Hun kastet ett blikk på meg og med et megetsigende sukk sa hun at jeg ikke akkurat så noe yngre ut med kjerringsveis. Neeii.... , sa jeg. Lugg var visst det som skulle ta av 10 år på alderen i følge fisøren (som for øvrig ikke så ut til å være i videregåendeskolealder engang). Jeg forklarte at jeg hele mitt liv hadde kjempet mot lugg. Jeg har nemlig litt lite hode og lugg gjør at hodet ser enda mindre ut. Dette argumentet ble avvist med et fnys. Så blei det lugg. Jeg er ennå i sjokk. Eva-luen har vært god å ha i dag. Jeg er faktisk helt utrolig glad blitt i den luen. Passformen er så god og den er skikkelig kul! Det er Eva som har laget oppskriften.

Jeg har strikket min i en tråd Alpakka og en tråd Safran på pinner nr. 4,5.Jeg har strikket en Scull-lue også. Dette er også en av Eva sine oppskrifter. Det som gjenstår er å brodere på en scull. Siden jeg aldri har brodert på strikketøy før så må det utsettes litt - til min utålmodige sønns store fortvilelse.Takk for fine kommentarer i bloggen min. Jeg ser at det har vært over 10 000 besøkende - det er morsomt. Aller morsomst er det likevel å lese andre blogger og få inspirasjon og noen ganger til og med ferdig fikse mønstre som dette innlegget viser. Blogglandia er en fin verden, det!

Fortsatt god helg!

19 kommentarer:

Eva sa...

Synes du er fin med lugg jeg! Har prøvd meg på lugg et par ganger selv (for alle andre er så fine med det), men ser ut som en hest hver gang...
Og så blir jeg så glad for at du liker luene :D. Ang. brodering så er jeg sikker på at det fikser du med engang!
(og så må jeg bare svare deg: Jepp, nesten alltid babysjuk...men så lenge man ikke har noen å lage de med for tiden så får jeg bare fortsette å være sjuk...)
Finfin helg til deg fra meg! :)

Kristin Helene sa...

Grattis med ny sveis!!! Jeg synes du ser kjempestilig ut jeg:)
Eva-luen har vært på gjøre-lista mi lenge, men jeg har liksom ikke kommet igang. Din er så stilig, så nå jeg bare lage en snart.
Riktig god helg til deg!

Hobbygåsa sa...

Jeg syntes sveisen er fin jeg, grattis med lugg! Du blir nok vant til det skal du se. Så fine luer du har laget. Eva luen står på listen min også, den er skikkelig fin. Fortsatt god helg!

Lena sa...

Nå har jeg jo aldri sett deg uten lugg, men jeg syns du var veldig flott med lugg! Håper du kommer til å trives med den etterhvert:o) Flotte luer du har strikket, og hedlig er du som har en sønn som vil bruke det du strikker. Det vil ikke mine! :-(

Guro sa...

Forrige gang jeg kom hjem med lugg sa samboern min: "Ehhh....det var jo fint...." Oversatt: Hva i all verden tenkte du på?? Jeg synes lugg er kjempestilig (men jeg har også vært borti frisører som ser ut som de såvidt er uteksaminert fra barneskolen...en anelse skremmende å overlate sin hårskjebne til sånne...). Superfin ble du i alle fall! Og lua var også så fin, har lenge hatt planer om å lage ei sånn, men så har jeg jo så mange andre planer også.... Ha en fin søndag!

Bo med barn sa...

Så tøff du ble med lugg!! Jeg aner jo ikke hvordan du så ut før, men ble i hvertfall veldig tøff med!! Ble så inspirert jeg at jeg heiv meg over saksa og stusset min egen så den ble litt rettere...lik din. Er veldig fornøyd:)

Og lua var kjempestilig!

Lena :)

Eva Anette sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen i bloggen min :-)
Gratulerer med lugg...jeg tror at jeg må vurdere pannelugg selv jeg, lenge siden jeg har hatt det. Jeg synes du ble kjempefin jeg!
Så mye fint du lager, nå har jeg fått masse inspirasjon!

Ønsker deg en flott ukestartl :-)

Annettenett sa...

Penelene kler lugg! Du ser til og med kul ut med lue, det er det ikke alle som gjør:) Lua er forøvrig også kjempefin, kledelig farge til deg også.

Karoline sa...

måtte bare legge inn- du ser ut som rene modellen, lenge leve lugg!!!
men fine luer også da, så skikkelig type ut, grattis med den looken;)
ha en fin uke.
klem

Marihøna sa...

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min!
Synes du ser kjempefin ut med lugg jeg (nå vet jo ikke jeg hvordan du så ut før da...) Lua er kjempefin - den har jeg også planer om å strikke - en gang :o) Ha en fin dag!

Anita sa...

Så fin du ble,syns jeg! Sengen min er nok ikke Bolia, men Skeidar for iallefall 8 år siden! Vaaaar fin den, men..... Takk for kommentaren forresten og ha en fin dag!

Anonym sa...

Tuuusen takk for restegarnet!! :D Koser meg skikkelig her.. hehe..

Luggen var fin den!! Eg har skikkelig luggskrekk sjølv, sist frisøren klipte lugg vart eg så rasande at eg ba om å bli snauklipt(og det vart eg..) Har holdt meg vekke frå skumle klippedamer siden den gang.. *ler*

Emmeline sa...

Men jeg syns iallefall at du ble knallsprek med den luggen...UTROLIG FIN var du, så du må bare ikke tenke på noe annet.

Denne luggen passet jo bare godt i dine flotte luer også---så det må jo bare være helt perfekt!!

Ha en deilig helg:)

chocolatehead sa...

er jo kjempefin med lugg du :)

og herlig farge på Evaluen!

God helg :)

one K sa...

Nå har jeg ikke sett deg uten lugg, men syns du kledde det veldig godt :-)
Eva luen er knalltøff!

Lena sa...

Nå har jeg aldri vært innom bloggen din før idag - men jeg synes at bloggnavnet ditt kler deg - PeneLene! Så ergo synes jeg at du var flott med lugg!
Lena ;o)

borghild sa...

Synes også du var kjempefin med lugg, både med og uten lue:-) Var selv hos frisøren for to uker siden, da hadde det gått MANGE måneder siden sist, og siden jeg ammer, har nå 'ekstrahåret' som kom under graviditeten, falt av - skrekk og gru! Jeg har tynt og fint hår fra før, så det var ikke noe jeg så frem til... Hadde lyst på ny frisyre, av en eller annen grunn ender jeg alltid opp med den samme, selv om jeg sier til frisøren at jeg godt kan tenke meg noe nytt. Så jeg spurte hva hun tenkte om lugg, og hun svarte at det var en god idé, men jeg burde kanskje vente litt til 'babyhåret' var blitt litt lengre... Ja ja, jeg spurte jo..:-) Ble likevel fornøyd med klippen, da:-)
Ha en fin uke! B:-)

aPe sa...

Jeg synes du ser kjempestilig ut med lugg jeg. Du trenger ikke bruke lue pga hårsveisen. luene er dog fine, men.. Du er topp slik du er nå!

Bjørg sa...

Den luggen var kledelig.

Eg er innom for å ønske deg god påske, men må seie meg enig i at Bloglandia er ein fin verden å vere i.