søndag, august 03, 2008

Laaang ferie over

Da var det på tide på gi noen livstegn fra seg. Takk, Borghild for at du fikk sparket litt liv i denne noe tunge ferierompa.
Det er så godt når ferien slutter med kremvær, for da er det det som sitter igjen når en stakkar må tilbake til kontorpulten.
Det har vært en begivenhetsrik ferie - mye innenlands farting med innlagte kosebesøk til slekt og venner. Det mest håndarbeidsrelaterte besøket var til Midt-Svartdal. Etter å ha blitt fristet av Lena, både med hensyn til gård og garn, så ble familien overtalt til å svippe innom Svartdal i Telemark på vei fra Oslo til Arendal. Været var strålende og gården herlig. Eieren Bjørg var ikke der, men hun hadde en nydelig sønn som klarte å grave fram masse flott garn som ble med hjem i kofferten. Ungene fikk hilse på et par av geitene som ikke var sendt til fjells for å gjøre seg feite. Bilder av garnet må komme senere.

Jeg har fått strikket ferdig Cobblestonen til mannen min. Jeg tvang den på ham for å få noen lekre fotografier på Lindesnes fyr. Min fyr er finere enn Lindesnes fyr. Vi var på Lista fyr også - men der fikk jeg anfall og måtte krype tilbake til døra med øynene lukket - til mine ungers fryd og andre turisters misbilligelse. Jeg har høydeskrekk.
Garn: ca. 16 nøster Smart brun tweed
Pinner: 3,5
Mønster: Cobblestone
Siste delen av ferien har jeg holdt meg mer under vann enn over. Det er så luksus å ha over 20 grader i vannet her nede på Sørlandet, så da trekkes badedrakten over ferierompa og med dykkermaske og badegale unger kan det meste av dagen tilbringes under vannoverflaten.

Pittelitt strikking har det blitt utenom det også. Jeg kjøpte den koselige danske barnestrikkboken som jeg ser mange bruker for tiden. Jeg har strikket en feminin alpakka-topp til snuppa. Bilde kommer senere. Jeg har begynt på nok et bølgeteppe som i utgangspunktet skulle være et babyteppe, men det ble for stort og nå blir det heller et sengeteppe til småen min. Bilde kommer senere. En liten bursdagspresang til ei 5 år gammel snuppe ble gjort i en fei.
Det ser ikke ut til at ferieværet gir seg med det første, så da blir det nok å trekke i badedrakten på ettermiddagene fremover også. Ikke så mye strikking med andre ord. Det er jo nesten så en kunne håpe på littegranne dårligere vær (...ikke slå:))

11 kommentarer:

borghild sa...

Se det, ja!! (Jeg har da lært meg noen sørlandsuttrykk i løpet av mine år på sørlandet, bl.a. at det går an å stille om lag 5 spørsmål og gi fra seg 5 svar ved bare å si: 'Javel' og 'Se det':-) Godt å ha deg tilbake, og du har da absolutt fått gjort noe i ferien du også! Flott cobblestone og flott fyr!!;-) Deilig å ha fått med seg finværet også, jeg har bare jobbet 3 dager i uka i sommer, så jeg føler det som om jeg har hatt lang ferie jeg også. Faktisk har jeg badet opptil flere ganger, og det er ikke hverdagskost hos denne damen, begynner nesten å hyperventilere når jeg bestemmer meg for å dukke under:-S Ha en fin uke tilbake på jobb!! Klem B:-)

Eva sa...

Finfin Cobblestone og finfin fyr! Om det er noen trøst for deg som er tilbake på jobb, så regner det her på Østlandet. Jeg synes egentlig det er helt ok, for det ble litt i varmeste laget...
Nina var en av de beste venninene mine, møtte et par av de andre noen få ganger når jeg var på besøk hos henne, så de husker meg sikkert ikke. Og gjett hva jeg har? Jo: "Brightly Blackhearted". Er du med på den? Veldig bra cd forresten :) Ha en finfin uke! :)

Pene Lene sa...

Eva - har svart deg i bloggen din :)

Gryda sa...

Pene lene, jeg skal sende deg en mail - har du en mailadresse jeg kan nå deg på? Min er gry@eggbacon.no

Vel blåst ferie, forresten. Og kjempefin genser! Jeg er tilbake på jobb i dag etter et helt år hjemme...litt rart.

Eva Anette sa...

Gratulerer med ferdig Cobblestone, den kledde fyren veldig godt!!
Har selv strikket Cobblestone til Frode-min i samme garn og farge.
Ellers så ønsker jeg deg noen fortsatt fine dager og tid til å "lande" litt etter ferien.
Søt liten veske også da og nyyydelige unger!!

Erre54 sa...

bellissimi lavori
ciao dall'Italia
Rita

Guro sa...

16 nøster!! Det må ha tatt tid, det... Da må bare mannen stå modell der fruen ønsker det :O)
Høres ut som at du har hatt en fin ferie!

Hobbyhuset-Merete sa...

lekker cobblestone du har laga til mannen din!! eg planar om det samme til min mann ;o)
Herlig med ferie, men litt godt når kvardagen er tilbake og...

chocolatehead sa...

Genseren ble kjempefin :))

Anonym sa...

Ha ei strålande veke du óg! Flott genser du har strikka, og veska ser ut til å passe ein 5 åring heilt supert :)

Har nok vore innom her, men uten å legge at kommentar.. Det er nok ikkje berre du som er litt treig om sommeren, skal du sjå ;)

Lena sa...

Fin genser, og fin fyr;-) Og sikkert fint fyr(tårn):o)Så bra at du fikk tatt turen til gården til Bjørg! Synd hun ikke var der og disket opp med lunsj til dere, men godt du fikk litt garn med deg hjem i alle fall:-)Jeg har planer om en høsttur, bare måååå ha mere geitegarn.