søndag, august 31, 2008

Vinterforbredelser

Som tittelen antyder har det vært type strikking som hører en annen årstid til. Var på fjellet forrige helg i knallsol og deilig varme. På vei opp stoppet jeg ved en garnbutikk på Evje i Setesdalen. Der må jeg handle hver gang jeg er i nærheten (som er sånn omtrentlig tre ganger i året). Jeg hadde fått "Sødt og Blødt" i posten samme dag og det ble mønster til lue derfra, samt skjerf etter eget hode. Den store sneipen min ble veldig glad! Temperaturen tillater dog ikke bruk av lue ennå. Det er fremdeles nesten som sommer.
Mønster: Peru-hue fra Sødt og blødt
Pinner: 3,5
Garn: 50 g. Lerke av hver farge

Denne helgen begynte med omgangssyke på de to små. Ikke særlig hyggelig. I dag har formen vært bedre og de små har sunget i kor og vi har vært på tur. Masse rar sopp for tiden - bare noe småpell av kantareller, men det hadde vært fint å vite om andre spiselige sopper. Denne her går under kategori "svært sannsynligvis giftig" - men kul var den.
Heldige meg har også fått en award av Irene. Tusen takk!

Reglene er som følger:

  1. Vinneren kan legge logoen til sin blogg.
  2. Legg link til den du mottok din award fra.
  3. Nominer minst syv andre.
  4. Legg link til deres blogger på din blogg.
  5. Legg en melding på bloggen til den som er nominert.

Jeg gir den videre til Eva, Lene, Gryda/Fint For, Thorvalda, Kristin Helene, One K og Borghildpia. Alle blogger jeg koser meg storlig med.

Igjen håper jeg alle som stikker innom får en fin uke!

8 kommentarer:

Guro sa...

Utrolig fine farger du har valgt til den lua, og fin modell ;O)

borghild sa...

Tuusen takk for award, det var kjempehyggelig!!!:-) Må si jeg koser meg med bloggen din også, har veldig 'behov' for gode håndarbeidsblogger og ikke bare interiør hele tiden;-)
Lua og skjerfet ble kjempefint, og Lerke er jo bare supert å strikke med! Har veldig sansen for det garnet, selv om det er vanskelig å holde rede på alle garn-navnene til enhver tid. Sist jeg skulle kjøpe Lerke kom jeg inn og fikk jernteppe, og sa at jeg skulle ha et garn med et fugle-navn;-) Men vi fant ut av det;-)
Ha en fin uke du også! Klem B:-)

Gryda sa...

Enig med foregående - kjempefine farger! Jeg tror jeg må skaffe meg de to Samsøe-bøkene til barn. Jeg ser du har strikket en vest/topp (i innlegget nedenfor) som jeg har strikket i voksenmodell til Agnes (du ser bilde av den på min blogg, under eldre innlegg), hun har fine modeller, denne Samsøe...

Takk for award! Jeg synes det er veldig koselig og inspirerende å følge med bloggen din også.

one K sa...

Tusen takk for award'en, tok en liten stund før jeg oppdaget den :-) Det er litt for travelt for tiden.
Egentlig ville jeg gitt den rett tilbake til deg, for er det en side jeg koser meg med, så er det din.
Ha en flott helg!

chocolatehead sa...

Stilig lue! Blir nok lun og god når høsten kommer snikende!

Annettenett sa...

Kan faktisk SE hvor god og myk den lua er...og veldig søt modell...eller tøff da:)

Supernøtt sa...

Fint lue, fargene var skikkelige fine sammen :-)

Jeg er ingen pellisproff, men mitt tips om stiklinger er at det er verdt å prøve. Jeg har selv tatt stiklinger hele året. Beste sesongen er vår og sommer, men det er ikke umulig resten av året heller, så lenge du har dem stående lyst og ikke for kaldt. Mine koser seg i et stuevindu uten varmeovn under. Det eneste du må huske er at skuddene må være grønne, de kan ikke ha blitt stammer. Og om det ikke fungerer, så har du morplanten og våren kommer igjen :-D
PS: Dusj stiklingen daglig, da har de størst sjanse for å klare seg.

Anonym sa...

Det er i alle fall ein som er klar for vinteren ser eg.. Herlige farger! Og så er han jo veldig skjønn då(sjølv om store gutter heilt sikkert ikkje liker å høyre sånt) :)

Ha ei fin helg!